Direktlänk till inlägg 29 januari 2017
Söndag och tråkigt väder ute.. vad ska man göra?? Googlar lite, facebookar lite och kom över ett smarrigt recept en chiligryta som såg intressant ut! Så i kast med detta och ut till köket! Fram med grytor, skålar, knivar och ingredienser! På med musiken J
Börja med att plocka fram allt på bänken
Smör/kokosolja
1 gul lök
2 klyftor vitlök eller 2 tsk vitlökspulver
1 röd paprika eko
1 gul paprika eko
1 tsk chiliflakes
1 morot
1 sötpotatis
1 palsternacka
1 tsk av mald spiskummin, mald koriander, kanel, svartpeppar och salt
1 msk kakao
1 tsk oregano
Ett par lagerblad
800 g krossad tomat
4 dl vatten
800 g valfria bönor eko (jag tog kikärtor och kidneybönor)
Majskorn (osötade o eko)
Spenat
Rucola
Skala o hacka lök o vitlök. Skär grönsaker i tärningar. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs löken tillsätt spiskummin, koriander, kanel o peppar. Bryn lite till och tillsätt de resterande kryddorna, tomat, grönsaker, vatten, bönorna och låt puttra i ca 20-25 min. rör om emellanåt. Smaka av med ev mer kryddor och tillsätt majs, spenat o rucola
Bröd
3 dl durramjöl
3 dl majsmjöl
1 ½ msk honung
2 msk olivolja
5-6 dl vatten
½ tsk salt
Värm ugn 250 grader.. blanda de torra i en skål och de ”blöta” i en annan skål. Blanda sedan ihop dessa två snabbt. Det blir en lös smet, men sväller så låt stå en stund! Ta två baksplåtsklädda plåtar och klicka ut 6 st runda som är ca 4 mm tjocka och grädda högt upp i ca 1-15 minuter
Se orginalrecept på Nillas kitchen!
Wish you a wonderful Sunday <3
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|