Dags att för den årliga kalkonmiddagen och då ville jag prova ngt alternativ äpplekaka och hittade ett recept som jag har möblerat om lite i.. Hoppas ni gillar det om ni provar.. testpanelen här hemma älskade det!
1 tsk eco honung när det svalnat till 40 grader
1 dl blandad eco mandelmjöl, rismjöl, kokosmjöl etc (vad ni har hemma)
2 tsk malen eco ceylonkanel
Vispad eco grädde, kokosgrädde, creame fraiche, kvarg eller vad ni känner för. Jag använde riktig fet vispgrädde
Skala och skär äpplena i små bitar och lägg dem i en gryta. Häll på vatten, citronsaft, rör om. Koka tills äpplena är mjuka. Häll upp i en skål och tillsätt honung vid ca 40 grader
Blanda alla ingredienser till de salta smulorna. Bred ut på en plåt och rosta dem mitt i ugnen i cirka 15 minuter, rör om under tiden. Man kan även ha lite honung i detta.. men jag skippade det..
När allt har svalnat, varva mos, smulor o grädde och avsluta med grädde på toppen.
Smaklig spis..
Må väl <3